A helyi identitás és kohézió erősítése Parádon

Projekt adatok:

Projekt azonosítószáma: TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00011
Projekt címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Parádon
Projekt összköltsége: 46.993.302 Ft

Rövid összefoglalás a projektről

Projektünk konzorciumi formában valósul meg a Forti Pectore Egyesülettel, melynek átfogó célja helyi közösségek fejlesztése elsősorban Parád Nagyközség közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésével, a közösségi szerepvállalás erősödésével.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

A helyi identitás és kohézió erősítése Parádon elnevezésű projekt lehetőséget teremt arra, hogy olyan tevékenységek, akciók és programok valósuljanak meg a településen, melyek a közösségi együttműködést dinamizálják és fenntartják. A tevékenységek által a helyi hagyományok feltárására és annak felelevenítésére, közösségi találkozók, kiállítások szervezésére van lehetősége településünknek. A helyi és térségi történelem feltárása, a mindennapok megörökítése, a generációk közötti tudásátadás, előadások, kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minőségi változást eredményezzenek a település közösségi életében.
A különböző programok megvalósítása mellett Információs Pont kerül kialakításra az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületében, mely segíti a lakosság folyamatos tájékoztatását.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

A projekt keretében megvalósuló akciók, közösségi tevékenységek, események, programok, folyamatok és együttműködések megvalósításához szükséges eszközbeszerzés is segíti a minőségi szolgáltatás nyújtását.

A programok lebonyolítására 41 hónap áll rendelkezésre, 2018. szeptember 01-től 2022. januári 31-ig.

Helyi cselekvési terv

Részletek letöltése

A közösség történetének feltárása Parádon

Részletek letöltése

Fenntartási kötelezettség

A közösség történetének feltárása Parádon letöltése

TOP5.3.1 Cselekvési terv Parád letöltése

Rendezvénynaptár Parád letöltése

Záró tanulmány - Tapasztalatok bemutatása Parád letöltése

Események